دانه نیجر که به نام کتان سیاه هم مینامند دانه ای است در رده دانه های گرم، اساتید قدیم معتقد بودنند و همچنان هم هستند در زمان جفت گیری پرندگان زینتی چند دانه نیجر استفاده کنید و تخم پوچ نخواهید داشت ، دان نیجر مست کننده هم هست و دانه قوی هست ، در مخلوط سوخاری های غنی شده و غذاهای تخم مرغی و البته در سوخاری هم گاها شرکت های استفاده میکنند همراه ۱۰، الی ۱۵ مکمل غنی شده .
توجه شود به پرندگان مثل جیبر و جیبوس زیاد استفاده نشود نه اینکه کلا استفاده نشود چون این نوع پرندگان ضعیف جثه هست مقدار مناسب استفاده شود و استفاده زیاد بدلیل قدرت دانه پاهای این نوع پرنده را طبق تجربه تیم ارتاپاروت قرمز و سرخ میکند ، و این قدرت دان نیجر در پرندگان زینتی است .
۱
دان نیجر فاقد هیچ نوع مواد شیمیایی و مست کننده طبیعی همانند ad3e پرندگان زینتی میباشد .
دانه های باریک نیجر که به نامهای کتان سیاه ، رامتیل یا رامتیلا و اینگا نیز شناخته می شود به دلیل سرشار بودن از روغن و پروتیین پیشینه ای 5000 ساله در کشت و استفاده غذایی توسط انسانها دارند، در ابتدا این دانه در ارتفاعات اتیوپی کشت می شد و به مرور کشت و زرع آن به سایر نقاط جهان مثل هندوستان نیز گسترش یافت ، از مهمترین خاصیتهای این دانه طبع بسیار گرم ، پروتیین ، روغن و قندهای طبیعی حلال می باشد از این رو در رژیم غذایی پرندگان زینتی بخصوص در فصل جفت گیری اهمیت بالا دارد و این دقیقا همان چیزیست که کپور نیز در تمام طول سال به دنبال آن است ، که همین موضوع سبب شده استفاده از این دانه در طعمه های کپوری جایگاه خاصی پیدا کند ، استفاده از آن بصورت درسته در ترکیبات مواد خشک بویله علاوه بر خاصیت نفوذ پذیری بهتر ، قدرت جذب دیداری نیز به ظاهر آن می افزاید. درصد مواد موجود در این دانه از این قرار است : روغن 30 الی 40% ، پروتیین 10 الی 25% ، قندهای حلال 12 الی 18% ، فیبر 10 الی 20% ، آب 10 الی 11%.
دان نیجر دانی سرشار از ویتامین ها و مست کننده طبیعی پرندگان زینتی که از سهره و فنج سانان تا عروس هلندی مورد مصرف قرار میگیرد
دانه تقویتی است
مست میکند